header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

Corona update seizoen 2021-2022


UPDATE Coronamaatregelen

Nog even volhouden, ook op HCIJ!

Gelukkig mogen we, binnen de nu geldende maatregelen, van start gaan zoals we gewend zijn. We kijken er dan ook naar uit jullie allemaal weer langs de velden te treffen!

We rekenen erop dat iedereen (spelers, begeleiders, vrijwilligers, ouders en toeschouwers) zijn/haar eigen verantwoordelijk neemt en zich houdt aan de geldende maatregelen.

Om ervoor te zorgen dat we ook echt kunnen blijven hockeyen de maatregelen nog even kort op een rij.

De basisregels, die we inmiddels kunnen dromen, gelden natuurlijk nog steeds:

  • Heb je klachten, ben je positief getest of moet je in quarantaine? Dan blijf je thuis!
  • Vermijd drukte, houd afstand.
  • We vragen alle bezoekers zich te registreren. Registreer je bezoek op www.hcij.nl/registratie of middels de QR code die te vinden is op de posters op de club. In het weekend zullen er coronacoördinatoren aanwezig zijn om bezoekers te attenderen op het registratieverzoek.
  • Alle HCIJ leden die komen trainen of een wedstrijd spelen hoeven zich niet te registreren. (Kom je als bezoeker of toeschouwer, dan dien je je te registreren).
  • Het clubhuis is in het weekend, zonder reservering, voorlopig alleen beschikbaar voor bestellingen/afhalen en toiletbezoek.
  • Als je op het terras voor het clubhuis verblijft dien je te gaan zitten. (max 8 personen per tafel).
  • Toeschouwers mogen aan de hekken staan langs de velden op 1,5 meter afstand van elkaar. Met uitzondering van mensen uit het zelfde huishouden.
  • Let bij uitwedstrijden op de regels die gelden bij de club die je bezoekt! Voor het reizen naar uitwedstrijden wordt geadviseerd aan personen vanaf 13 jaar om een mondkapje te dragen in de auto, indien ze niet uit hetzelfde huishouden komen.


Met onderstaande FAQ willen we die richtlijnen en adviezen wat duidelijker maken.

Is publiek weer toegestaan bij trainingen en wedstrijden?
Gelukkig is publiek weer van harte welkom maar moet zich wel aan de richtlijnen houden. Dus blijf op 1,5 meter als je ouder bent dan 12 jaar en niet tot 1 huishouden behoort. Registreer je bezoek op www.hcij.nl/registratie of middels de QR code die ook aangegeven zijn op de posters op de club.

Moet ik mij als speler/coach/begeleider van HCIJ op ons complex ook registreren?
Nee dat hoeft niet. Wij kunnen als club meewerken aan een eventueel bron- en contactonderzoek door middel van het bijgehouden trainings-of wedstrijdschema.

Is de bar open?
Het clubhuis is in het weekend, zonder reservering, voorlopig alleen beschikbaar voor bestellingen/afhalen en toiletbezoek. Op het gehele complex, dus ook in het clubhuis, op het terras en daarbuiten moeten we 1,5 meter afstand houden. Er zijn uitzonderingen voor kinderen jonger dan 12 jaar en leden van 1 huishouden.

Zijn deze regels voor alle hockeyclubs hetzelfde?
Nee, wij zien verschillen in richtlijnen bij andere clubs. Dit kan te maken hebben met andere gemeentelijke richtlijnen. Kijk dus altijd even goed naar de website van de club waar je moet spelen of gaat bezoeken. Lees en handel ook naar de richtlijnen en adviezen die op hun club complex staan.

Moeten kinderen en trainers/begeleiders afstand houden van elkaar?
Volwassen trainers en begeleiders moeten altijd 1,5 meter afstand houden tot elkaar en tot kinderen. Echter, in dat advies, heeft het RIVM rekening gehouden dat dit voor sommige gevallen lastig kan zijn; een kind dat zich in het veld pijn heeft gedaan heeft meer aan een pleister en een knuffel dan aan een begeleider die afstand houdt.

Moet ik als scheidsrechter 1,5 meter afstand houden van de spelers in een wedstrijd?
Probeer dat waar dat kan zeker te doen.

Moeten we in de rust 1,5 meter afstand houden?
Het is zo dat tijdens de wedstrijd spelers geen afstand hoeven te houden, maar daarbuiten wel. Dus hoe gek het ook klinkt, vanaf 12 jaar moet je 1,5 meter afstand houden voor, na en in de rust van een wedstrijd.

Mag ik juichen als ik gescoord heb?
Zeker, heel hard. Maar probeer het lichamelijk contact te vermijden.

Ik heb (lichte) klachten zoals verkoudheid of koorts. Wat moet ik doen?
Bij verkoudheidsklachten (zoals loopneus, neusverkoudheid, niezen of keelpijn) mag je niet naar de training of wedstrijd. Blijf thuis en laat je gratis testen. Blijf thuis totdat je de uitslag weet.

Ik ben positief getest, wat moet ik doen?
Blijf thuis en volg de aanwijzingen van de GGD. Als die adviseren dat je in quarantaine moet, blijf je thuis en neem je niet deel aan wedstrijden en/of trainingen. De GGD geeft aan wanneer je weer uit quarantaine mag.

Informeer je trainer/coach over je quarantaine.

Een van mijn spelers heeft het advies gekregen in quarantaine te gaan. Hij/zij heeft geen klachten en is erg goed. Mag deze speler als uitzondering toch meedoen aan wedstrijden en/of trainingen?
HCIJ adviseert dwingend alle overheidsadviezen op te volgen. In dit geval gaat de betrokken speler in quarantaine en kan hij/zij gedurende die periode niet deelnemen aan wedstrijden en trainingen.

Iemand in mijn team is positief getest op Corona, wat nu?
Bij een positieve test binnen een team, bepaalt de GGD op basis van bron- en contactonderzoek de gevolgen voor de rest van het team. Als hockeyers tijdens een (oefen)wedstrijd of training niet meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een andere persoon verblijven, wat in de regel zo is, dan zal de GGD teamgenoten zien als ‘overige niet nauwe contacten’. Deze spelers mogen blijven deelnemen aan wedstrijden en trainingen maar moeten hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden en thuis blijven zodra een van de door de overheid genoemde klachten optreedt. Daarbij geldt: safety first, neem je verantwoordelijkheid!

Ik was scheidsrechter bij een (oefen)wedstrijd en nu hoor ik dat een van de spelers positief getest heeft op het coronavirus. Wat moet ik doen?
De GGD zal op basis van bron en contactonderzoek de positief geteste speler aangeven welke regels gaan gelden voor contacten die voortkomen uit het bron- en contactonderzoek zoals de teamgenoten van de speler. Over het algemeen verblijven scheidsrechters tijdens een wedstrijd veel minder dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een speler en zal de GGD scheidsrechters zien als "overige niet nauwe contacten”. Je hoeft als scheidsrechter dus niet in quarantaine en als je als scheidsrechter tijdens de wedstrijd, waar kan, de afstand bewaakt, dan loop je ook weinig risico. Bewaak wel altijd je gezondheidssituatie goed en blijf thuis zodra één van de door de overheid genoemde klachten optreedt. Daarbij geldt: safety first en neem je verantwoordelijkheid!

Kunnen we carpoolen als we uit moeten spelen?
Ja, dat mag maar het advies is dat personen uit meerdere huishoudens vanaf 13 jaar een mondkapje dragen.

Mogen kleedkamers gebruikt worden?
Ja, dat mag weer. Uiteraard wel met de inachtneming van de basismaatregelen, zoals de 1,5 meter afstand. Als club adviseren we dat je de teambespreking buiten in de open lucht doet om zo de tijd in de kleedkamer zo kort mogelijk te houden.

Mag ik alweer douchen?
Ja dit mag, mits er rekening gehouden wordt met 1,5 meter regel.

Tot slot

Help elkaar bij het naleven van deze richtlijnen en adviezen. We rekenen op jullie begrip, verantwoordelijkheid en medewerking. Mochten er nog vragen zijn omtrent deze richtlijnen kan je die altijd stellen aan onze Corona coördinator via [email protected]

Laten we er een sportief, gezellig en veilig seizoen van maken,

Bestuur HC IJSSELOEVER