header foto header foto header foto
 
Scheidsrechterscie

Ontwikkelingen bij de scheidsrechterscommissie

Nieuws afbeelding 13-4-2018

De openstaande vacatures bij de scheidsrechterscommissie zijn recent ingevuld. David Bos en René van Doorn, enthousiaste vaders van jeugdleden van onze vereniging, versterken de commissie. David Bos is bereid gevonden om de rol van voorzitter op zich te nemen. 

Karin Strien en Ronald Geukema houden zich wekelijks bezig met de planning van de scheidsrechters. Ingrid Elken heeft zich daar lange tijd voor ingezet, maar doet op dit terrein een stapje terug.

In de komende periode besteedt de scheidsrechterscommissie onder andere aandacht aan het werven en opleiden van nieuwe scheidsrechters, het betrekken van ouders van jeugdleden bij spelbegeleiding en arbitrage en het vergroten van kennis en vaardigheden van de huidige scheidsrechters binnen onze vereniging.

Arbitrage is mensenwerk. Gelukkig vallen beslissingen meestal goed uit. Soms beoordeelt een scheidsrechter een situatie anders dan sommige spelers, coaches of toeschouwers. Vergissingen en onjuiste beslissingen horen ook bij arbitrage. De scheidsrechterscommissie vraagt u namens alle vrijwillige scheidsrechters om begrip voor dergelijke situaties. Bij internationale wedstrijden biedt de videoscheidsrechter soms uitkomt en worden beslissingen gecorrigeerd of gehandhaafd. Is het u ook wel eens opgevallen op televisie hoeveel moeite een videoscheidsrechter heeft om tot een beslissing te komen bij het beoordelen van een spelsituatie? 

HCIJ zoekt wel naar mogelijkheden om het scheidsrechters makkelijker te maken om een wedstrijd in goede banen te leiden. Een eerste stap is recent gezet met de aanschaf van één set van Axiwi, een systeem waarmee scheidsrechters via "oortjesā€¯ een open communicatieverbinding met elkaar hebben tijdens een wedstrijd. Dit systeem wordt thans als pilot voornamelijk ingezet bij de wedstrijden van de lijnteams.

Een andere leuke ontwikkeling is dat we recent een pilot zijn gestart om op het gebied van arbitrage samen te werken met een aantal verenigingen uit onze omgeving: Fletiomare, Houten en Nieuwegein. Een eerste resultaat is dat twee CS+ scheidsrechters van Nieuwegein recent een wedstrijd van onze JC1 hebben gefloten. We hopen dat deze pilot onze eigen CS+ scheidsrechters ook de mogelijkheid gaat bieden om zo af en toe een wedstrijd op een andere vereniging te begeleiden en om zodoende extra ervaring op te doen bij het fluiten in een andere omgeving.

De scheidsrechterscommissie hoort graag van u als u vragen of opmerkingen heeft over arbitrage of als u tips wilt geven. U kunt die sturen naar [email protected]

De scheidsrechterscommissie

 

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Scheidsrechters cursus 18 april 2019!
Veld of het clubhuis reserveren ?
Bardienst rooster
Webshop Clubcolors
Plan je in voor een bardienst

Contact

Adres
Zomerdijk 42
3402 MJ IJsselstein
030-6888226

Postadres
Postbus 100
3400 AC IJsselstein