header foto header foto header foto
 
Bestuur

Nieuws van de voorzitter!

Nieuws afbeelding 20-3-2020

Beste HCIJ’ers, 

De afgelopen dagen hebben wij op alle manieren gemerkt hoe groot de impact van het coronavirus is voor onze samenleving en in onze sportverenigingen. Deze crisis raakt iedereen en wij kunnen dit alleen bestrijden met solidariteit en door de richtlijnen te volgen die door het Rijk zijn gegeven. 

Zoals jullie hebben kunnen merken zitten we als bestuur er bovenop. We hebben afgelopen week een nieuwsbrief aan alle leden gestuurd Willem Bram van Glabbeek heeft daarin gemeld wat de standpunten en richtlijnen zijn van de KNHB. 

HCIJ is een vereniging waar we met zijn allen, bestuur, commissies en leden ervoor zorgen dat de vereniging op een goede manier functioneert. Het is goed te constateren dat ondanks dat er niet gehockeyd wordt leden bereid zijn om in te springen en daar te helpen waar dat nodig is. Met name op het gebied van administratie en financiën is de druk erg hoog. 

We zijn een vereniging met rechten en verplichtingen en dat betekent dat ook bij HCIJ het huishoudboekje gewoon doordraait. De hypotheek moet betaald worden, de energie moet betaald worden en we hebben personeelsleden in dienst wiens salaris ook betaald moet worden. Een en ander betekent dat nu er helaas niet gehockeyd wordt de kosten wel doorlopen en daar draaien we gezamenlijk voor op. Dat betekent dus dat de resterende contributie voor dit seizoen gewoon wordt geïnd. Wij kunnen echt niet anders! 

Nu onze club ook sociaal geheel stil ligt zijn er ook geen inkomsten uit onze Bar en die zijn in een hockeyseizoen heel belangrijk. Dit betekent dat wij ook in de weer zijn om kosten te drukken daar waar dat maar mogelijk is zelfs op personeelsgebied. Er moeten aanvragen gedaan worden om gebruik te maken van eventuele noodfondsen bij de gemeente en het rijk en daar zijn we druk mee. 

Ons vereniging jaar loopt tot 1 juli en eerlijk gezegd verwacht ik niet dat we nog aan hockeyen toe komen als ik de berichtgeving hoor. De Internationale hockey agenda staat op nul, het EK voetbal wordt afgelast, het doorgaan van de Olympische Spelen is onzeker wie het weet mag het zeggen. Ik hoop vooral dat ik ongelijk krijg. 

Wij hanteren als bestuur strikt de richtlijnen de overheid en de KNHB en dat betekent dat ons complex gesloten is behalve voor onderhoud.Het is dan ook nadrukkelijk niet toegestaan om over de hekken te klimmen en een potje te gaan hockeyen. Als je dat toch wil doen gebruik dan de handbal velden die zijn openbaar! 

Door ervoor te zorgen dat niet alles stil valt hebben al vele teams een team-challenge in het leven geroepen! Doelstellingen om fit te blijven worden enthousiast ontvangen en wij zien door heel IJsselstein onze welbekende trainingspakken vele kilometers hardlopen! Het is hartverwarmend om te zien dat onze leden zowel senior als jeugd fit willen blijven en dat zij de richtlijnen die zijn gegeven respecteren. 

Houd vooral die anderhalve meter afstand van elkaar. Sport niet in groepsverband maar individueel om toch fit door deze tijd te komen. Gezondheid gaat voor alles! Blijf bewegen, blijf delen en blijf ons op de hoogte houden van je sportieve uitdagingen en SAMEN gaan wij ervoor! Want dat zal naar mijn mening het toverwoord worden de komende periode "SAMEN”. 

Zodra het maar enigszins mogelijk is zullen we samen weer HCIJ opstarten en zorgen voor "events” om de verloren sporttijd in te halen.In dit soort tijden worden mensen ook creatief en ik weet zeker dat we samen ideeën zullen uitwerken die er voor zorgen dat we het goed kunnen uithouden met elkaar de komende maanden. Ik ben er ook van overtuigd dat na deze periode er veel meer gedacht gaat worden aan "met elkaar” en solidariteit, dingen samen oplossen. Het individualisme en het loslaten van de verenigingsgedachte zullen het niet gaan winnen. 

Ik wens al onze leden en hun families veel kracht om deze lastige tijd door te komen en hoop jullie gauw weer op HCIJ te zien. 

John Reinerie
Voorzitter HCIJ
Teamindeling en NST
Bardienst rooster
Webshop Clubcolors
Plan je in voor een bardienst

Contact

Adres
Zomerdijk 42
3402 MJ IJsselstein
030-6888226

Postadres
Postbus 100
3400 AC IJsselstein