header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Zaalhockey

HCIJ Zaalhockey nieuws!

Nieuws afbeelding 11-10-2020

Beste leden, 

Afgelopen week heeft de KNHB haar besluit over de zaalhockey competitie gecommuniceerd (link naar KNHB bericht). 
In het kort komt het erop neer dat de zaalhockey competitie (vooralsnog) in een uitgeklede vorm doorgaat, maar dat het besluit tot deelname bij de verenigingen zelf ligt. 

We hebben als bestuur de onderbouwing van de bond uitvoerig bekeken, overlegt met diverse commissies binnen HCIJ en overlegt met de verenigen om ons heen. Jammer genoeg hebben we moeten besluiten om HC IJsseloever dit jaar terug te trekken uit de zaalcompetitie. Dit was een lastige beslissing, maar we zijn ervan overtuigd dat dit het beste besluit is voor IJsseloever en haar leden. 

De belangrijkste argumenten waarom we dit besluit hebben genomen, hebben betrekking op de mogelijke gezondheidsrisico’s (van blaashallen), het feit dat de competitie niet de kwaliteit zal kennen die we graag willen (sportief en organisatorisch) en de grote financiële risico’s die ontstaan als we ons met de huidige onzekerheden zouden committeren aan het zaalseizoen (o.a. huur zalen in combinatie met onzekere contributie inkomsten). 

Het betekent echter niet dat we dit jaar totaal niet in de zaal gaan hockeyen. De Jongste Jeugd en de D-teams zullen wel in de zaal gaan trainen, maar ook deze teams gaan geen zaalcompetitie spelen. De belangrijkste reden hiervoor is dat we zelf niet in de hand hebben hoe de (blaas)zalen bij andere verenigingen ingericht worden en daarnaast dat we bang zijn dat de zaalcompetitie alsnog, halverwege, gestopt zou kunnen worden.We gaan dus vol inzetten op de midwintercompetitie en veldtrainingen voor de C- jeugd en ouder. Hoe dit er precies uit gaat zien moet nog worden uitgewerkt. Enerzijds is dit afhankelijk van wat de KNHB en andere verenigingen besluiten en anderzijds hebben we daar gewoon nog wat tijd voor nodig. We zullen hier, met alle betrokken commissies, mee aan de slag gaan en zodra er meer bekend is, zullen we dit communiceren. 

Natuurlijk is het jammer dat we dit seizoen ‘niet de zaal in gaan’, maar we gaan er toch een mooie hockeywinter in de buitenlucht van maken! 

Met vriendelijke groet, 

Het bestuur van HC IJsseloever
 
Teamindeling en NST
Bardienst/Groendienst rooster
Webshop Clubcolors
Plan je in voor een bar/groendienst

Contact

Adres
Zomerdijk 42
3402 MJ IJsselstein
030-6888226

Postadres
Postbus 100
3400 AC IJsselstein