header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Bestuur

Nieuwsbrief 31 oktober 2022

31-10-2022

Beste HCIJ-ers,

Wat fijn om het toch ieder seizoen weer voor elkaar te krijgen dat we met elkaar kunnen hockeyen. Het was deze seizoenstart ook op HCIJ een uitdaging om alle teams te voorzien van trainers, coaches en de commissies voldoende te bemannen. Maar we hebben het met elkaar weer voor elkaar gekregen om iedereen aan het sporten te krijgen en een ‘warme huiskamer’ te zijn voor onze leden. Een vereniging waar saamhorigheid, teamspirit en gezelligheid hoog in het vaandel staan. Er zijn uiteraard ook altijd zaken die verbeterd kunnen worden.

We gaan een spannende tijd tegemoet. Gaan de energieprijzen verder omhoog, wat gaat de overheid compenseren en hoe gaan we de rekeningen betalen. Ook binnen het bestuur zijn dit vraagstukken waar we mee worstelen. Ook voor HCIJ gaan de salariskosten omhoog, staat er druk op de personeelsbezetting en verhogen leveranciers op grote schaal de inkoopprijzen. Deze prijsverhogingen hebben we deels ondervangen, waar nodig zijn prijsstijgingen doorgevoerd. Onze energie tarieven staan het grootste deel van het seizoen nog vast, dus wij verwachten dit seizoen geen harde maatregelen te hoeven nemen zoals bij een aantal verenigingen om ons heen. Daar gaat de thermostaat omlaag, gaan de lampen vroeg uit en de keuken deels dicht. Gelukkig nog niet op HCIJ. Wij proberen onze leden te blijven faciliteren in de beoefening van de hockeysport. Ik koester en waardeer enorm dat we dit met elkaar hebben en delen in deze woelige tijden. Ik hoop u ook.

De afgelopen weken zijn de competities gestart en voor de jeugd zijn de voorcompetities afgerond. Wederom zijn er prachtige sportieve resultaten behaald waar we erg trots op zijn. De herfst kampioenen in willekeurige volgorde, MO14-3, MO12-1, MO16-5, MO18-2, MO16-1en en JO18-1. Gefeliciteerd!

Naast de reguliere trainingen en wedstrijden, hebben we veel extra activiteiten gezien op HCIJ. Een geweldige clinic vanuit Heren 1 bij de start van het seizoen, in de herfstvakantie een clinic Dames 1 en Heren 1 en internationale gasten uit o.a. Zuid Afrika en Engeland die op HCIJ oefenwedstrijden kwamen spelen. We ontvangen hier veel leuke reacties op en proberen om deze trend door te zetten.

Uiteraard kan ik deze brief vullen met nog veel prachtige verhalen over de goed presterende jeugdteams, de gezellige zaterdagochtendtraining bij de benjamins en funkeys of de geweldige nieuwe tenues van onze arbitrage. Deze verhalen en ervaringen zorgen ervoor dat we als vrijwilligers iedere dag weer gedreven en positief aan de slag gaan voor deze mooie vereniging. Graag wil ik jullie aandacht vragen voor grote uitdagingen waarwe momenteel voor staan.

Gedragscodecommissie en Vertrouwenscontactpersonen

Het goede nieuws is dat deze commissies de afgelopen maanden veel goed werk hebben verricht. Daar waar er escalaties zijn, misdragingen of sprake is van pesten, racisme, vandalisme en intimidatie bieden zij hulp waar mogelijk.

Punt van aandacht hierbij is de rol van de ouders. Het valt op dat de rol van ouders de afgelopen jaren sterk verschuift van opvoeder naar opvanger en van rechter naar advocaat. Het doel dat we voor ogen hebben voor onze jeugd, is niet om ze te veroordelen en te straffen, maar juist om te sturen op bewustwording en incidenten waardevolle leerervaringen te laten zijn. Helaas zien we dat we hiertoe steeds vaker niet meer in de gelegenheid gesteld worden omdat ouders hun kinderen onvoorwaardelijk blijven verdedigen, al is dat in sommige gevallen niet realistisch. We geven hierbij gezamenlijk een verkeerd signaal af aan onze jeugd. Sportiviteit en respect ontbreekt voor de arbitrage, trainers en teamgenoten. Ik roep iedereen dan ook op om te blijven bijdragen aan de belangrijke ethische uitgangspunten die we hanteren op HCIJ. Een kopstoot is geen zelfverdediging, pesten, schelden en racisme staan niet in een context en vandalisme is geen ongeluk.

Vrijwilligers organisatie

Door de inzet en betrokkenheid van veel vrijwilligers zijn veel zaken goed geregeld. We kunnen onze vrijwilligers niet genoeg bedanken voor hun inzet! Tegelijkertijd verliezen we uiteraard niet uit het oog dat veel activiteiten nog beter kunnen. We komen graag in contact met de mensen die dat ook vinden. Sta niet langer aan de zijlijn uit te leggen hoe anderen dingen beter kunnen organiseren, maar help deze ideeën te realiseren. Altijd al bestuurlijke ambities gehad, ben je een geboren gastheer, organisatorisch talent of communicatie expert, we kunnen iedereen goed gebruiken.
Interesse in een alternatief voor de bardienst of de fluitbeurt, stuur een mail naar [email protected] en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Veld 3 vervangen

Eind van dit seizoen gaan we veld 3 vervangen. Een derde waterveld is voor HCIJfinancieel niet haalbaar. We wilden dit veld wel graag een upgrade geven naar een semi waterveld, hetgeen sterkop een droog waterveld lijkt, maar door de sterk gestegen kostenis deze geplande upgrade financieel niet meer haalbaar.

Echter de extrakosten van een semi waterveldten opzichte van een standaard zandveld bedragen
ca. € 30.000,-Dat zou omgerekend € 30 per lid zijn. Dat zou toch mogelijk moeten zijn. Daarom hebben we om dit bij elkaar te brengen de Grote Clubactie gelanceerd. Onze jeugd is druk met het verkopen van loten, de eerste 600 verkochte loten zijn een feit. Ook de seniorenteams hebben allemaal het verzoek gekregen om op deze manier hun steentje bij te dragen om zodoende de upgrade te kunnen bekostigen. Met een nieuw semi waterveld, kunnen we nog meer teams structureel op mooie velden laten trainen en spelen. Steun HCIJ en doe mee aan de grote Clubactie 2022!

Wijzigingen wedstrijdsecretariaat jeugd

Nicolette Rüter heeft bijna 10 jaar met veel toewijding het wedstrijdsecretariaat van de jeugd gedaan, waarbij Marianne de Wit de jongste jeugd voor haar rekening nam. Nu is het tijd om het stokje over te dragen. Nicolette en Marianne blijven gelukkig allebei betrokken als vrijwilliger bij HCIJ. Nicolette als voorzitter barcommissie en materiaalcommissie. Marianne, al 42 jaar actief binnen HCIJ, achter de wedstrijdtafel op zaterdagochtend. Een eervolle vermelding is hier op zijn plaats voor hun jarenlange inzet. Met trots kijken we terug op hetgeen zij de afgelopen jaren gerealiseerd hebben. Bijzonder bedankt dames voor jullie toewijding aan HCIJ!

Carla van der Laan bemant vanaf nu het wedstrijdsecretariaat (jongste) jeugd. Zij is al jaren actief binnen de zaalcommissie. We zijn ervan overtuigd dat het wedstrijdsecretariaat bij haar in goede handen is.

Met sportieve groet,

Erik Huls
Voorzitter HCIJ

Gerelateerde nieuwsberichten

!! REMINDER!! ALV vrijdag 20 januari!
 
Teamindeling en NST
Bardienst/Groendienst rooster
Webshop Clubcolors
Plan je in voor een bar/groendienst

Contact

Adres
Zomerdijk 42
3402 MJ IJsselstein
030-6888226

Postadres
Postbus 100
3400 AC IJsselstein